Despre noi

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu”, înfiinţată în anul 2008 de vrednicul de pomenire Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu, reprezintă proiectul generos şi inspirat al unui om cu viziuni largi, care a ştiut să-şi depăşească accidentele biografice şi să-şi convertească lipsurile tinereţii în şansă pentru tinerii merituoşi, dar lipsiţi de posibilităţi materiale.

Fundaţia are ca scop principal acordarea de burse tinerilor merituoşi dar lipsiţi de posibilităţi financiare, din resursele proprii pe care le administrează potrivit dorinţei fondatorului ei.

Până în prezent, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 397 de burse unor tineri din întreaga ţară, în valoare totală de 1.035.900 lei.

FUNDAŢIA MITROPOLITUL BARTOLOMEU este o fundaţie privată, neguvernamentală, de interes comunitar, apolitică şi fără scop patrimonial, și îi are ca membri fondatori pe 
BARTOLOMEU VALERIU ANANIA, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului si Mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, UNIVERSITATEA “BABEŞ-BOLYAI” din Cluj-Napoca, prin Rectorul ei şi  MÂNĂSTIREA ORTODOXĂ “ADORMIREA MAICII DOMNULUI” NICULA, prin starețul acesteia.